DeNoise AI

Jag har nu installerat programmet DeNoise AI från Topaz Labs och man undrar raskt två saker – varför har jag inte gjort det tidigare och varför finns inte funktionen i Adobe Lightroom, som ju är ett avancerat proffsprogram för bildredigering som man betalar skapligt mycket pengar för?

DeNoise AI tar på ett enkelt och effektivt sätt bort brus från bilder (så att de upplevs skarpare) främst där man fotat med högre ISO-tal, men fungerar även på lägre ISO-värden. Efter att man gjort vad man kan i Lightroom högerklickar man på bilden och startar redigering i DeNoise AI. Där får man välja mellan fyra olika modeller, väljer den bästa och sparar bilden. Det går även att göra egna justeringar eller bara justera valt område. Bilderna blir märkbart bättre!

Programmet kan köras fristående eller direkt från Lightroom/Photoshop som ett tillägg. Topaz Labs verkar ha bra kundservice med informativa mailutskick för att man ska använda programmet på bästa sätt. Vid beställningen gick det att spara någon hundralapp genom att använda en rabattkod jag hittade på nätet.